Activiteiten

Een overzicht van de activiteiten die zorgboerderij Den Hoet haar gasten te bieden heeft.


Activiteiten
Meedoen in het kattenpension, helpen met de andere dieren en ontspannen bezig zijn in de tuin, dat is wat je bij ons kunt doen. Je kiest zelf uit de activiteiten die passen bij jouw wensen en mogelijkheden. We werken in kleine teams, elk team is nooit groter dan 4 personen. Onze enthousiaste beroepskrachten [link naar pagina begeleiding] begeleiden alle activiteiten met kennis, kunde en ervaring.

Kattenpension
In het kattenpension kun je altijd helpen. Bijvoorbeeld bij het voeren, of het kammen en aaien van de katten. Je leert hier bovendien veel over de verschillende rassen. 

“Ik merk dat de deelnemers met veel plezier meehelpen in het kattenpension.”
(Iet van Vuuren, eigenaar kattenpension Den Hoet)

Buitendieren
We hebben shetlandpony's, een paard, kippen, eenden en een hond. Vind je het leuk om zowel binnen als buiten te werken? Dan kun je helpen bij het verzorgen van de pony's. Van het opstrooien van de stallen en borstelen en invlechten van de shetlandpony's.

Tuinieren
Werk in alle rust in je eigen tuintje. Je bepaalt zelf wat er in je tuintje komt. Je kunt bijvoorbeeld je eigen groenten zaaien en oogsten of van je tuin een ware bloemenzee maken. Heb je ergens hulp bij nodig, dan krijg je die.

“Ik kom twee dagen per week in mijn tuintje werken.
Dat zijn de leukste dagen van de week.”
(deelnemer zorgboerderij Den Hoet)

Andere activiteiten
De activiteiten met de dieren en in de tuin wisselen we af met activiteiten zoals keramiek, bakken en bloemschikken. Ook maken we jaarlijks enkele uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de Botanische tuin of de Lentemarkt.

Ons motto is:
Zorg en meedoen met poezen en groen
 

©2010 - Copyright Zorgboerderij Den Hoet - Ontwerp en realisatie door Verbon Design